Annons

Dan Olofsson tillbaka i HIF

Sport Efter åtta år som tränare för Hässleholms IF tackade Dan Olofsson för sig i vintras. Men nu är han tillbaka som tränare för de grönvita – tillsammans med Tommy Hermansson och Burim Rexhepi.
Sport • Publicerad 15 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Det har gått tre veckor sedan Niclas ”Kneten” Lindeqvist överraskande meddelade att han tänkte lämna tränaruppdraget i Hässleholms IF, ett uppdrag han fick inför säsongen. Nu har HIF gjort klart med en ersättare, och det blir en nygammal sådan i form av Dan Olofsson.

– Vi har fastnat i att det blir en trio som har ansvaret i höst. Dan Olofsson blir huvudtränare och som assisterande kommer han att ha Tommy Hermansson och Burim Rexhepi, säger HIF:s ordförande Mikael Koenen och fortsätter:

Annons

– Efter att ha pratat med alla spelarna och ledarna och tagit in deras synpunkter så var det det här merparten ville.

För Dan Olofsson var just spelarnas vilja att ha honom tillbaka det som fällde avgörande för att ta sig an tränaruppdraget igen.

– Att de önskat det har känts bra. Jag har ju varit där i åtta år tidigare, och många av de som är med i laget har jag haft i skolan också så det är ju ingen självklarhet att de vill ha mig igen, säger Dan som inte behövde jättelång betänketid när han fick frågan.

– Nej, det behövde jag väl inte. Det någon kanske någon dag, men sen bestämde jag mig för att nu gör vi det här i höst så får vi se sen hur det blir.

Så du kan tänka dig att fortsätta träna HIF även den kommande säsongen?

– Det vet jag inte utan nu är det fokus på hösten.

Till sin hjälp kommer Dan att ha Tommy Hermansson (som tog över HIF och ledde laget de två sista seriematcherna när spelarna ville ha en snabb förändring efter ”Knetens” beslut) och spelaren Burim Rexhepi.

– Tommy är ung och ambitiös, och vill mycket. Burim har pratat jättemycket fotboll med mig de senaste åren, och han har många goda tankar kring hur man ska spela. Sen är han spelare så under träningar och matcher ska han vara det och fokusera på sitt spel, men han kommer att bli ett bra bollplank för oss och en länk till spelarna. Det ska bli kul att han är med i det här.

Har du jobbat något med Tommy tidigare?

– Han var juniortränare i två år när jag var i HIF så då pratade vi en hel del. Men nu i år är med på MFF-akademin två pass i veckan så där har vi jobbat ihop en del.

Annons

Hur mycket har du sett av årets upplaga av HIF?

– Jag har nog sett de flesta hemmamatcherna så jag tycker mig ha en rätt så bra bild av laget.

Finns det något du kommer att ändra på i sättet att spela?

– Jag kommer att inrikta mig på vissa bitar och prioritera dessa. Det gäller att vi har en tydlighet både i anfall och försvar och så ska vi ha ett bra omställningsspel, säger Dan som kommer in i HIF på ett annat sätt nu jämfört med hur det varit tidigare.

– Ja, nu är det mitt i säsongen och det är första gången jag kommer in så i ett lag så det är en utmaning för mig också. Sen har HIF föryngrat rejält sen i fjol och gjort det bra. Många av killarna har haft mig i skolan, men där jobbar vi mer med individen och här är det laget så det blir annorlunda för dem också, säger Dan Olofsson.

Det enda som inte är klart i HIF-staben är vem som ska vara lagledare i höst.

– Krister Andersson flyttar till Kristianstad och måste ersättas. Min förhoppning är att Niclas Lundholm kan vara med, men ingenting är klart ännu, säger Mikael Koenen.

bild 1/3
Burim Rexhepi ska kombinera rollen som spelare med att vara assisterande tränare i HIF under hösten. Foto: Stefan Sandström.
Dan Olofsson, Hässleholms IF. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM.
Tommy Hermansson får fortsatt förtroende i HIF:s A-lag, nu som assisterande tränare till Dan Olofsson under hösten. Foto: Stefan Sandström
Burim Rexhepi ska kombinera rollen som spelare med att vara assisterande tränare i HIF under hösten. Foto: Stefan Sandström.
Dan Olofsson, Hässleholms IF. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM.
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons