Klubben har även ett komplett startpaket med elbil och radio. Foto: Stefan Olofson
Man kan antingen bli årsmedlem med fri körning, eller så betalar man per gång. Foto: Stefan Olofson
Håkan Olsson har hållit på med RC i 10 år. – Den nya banan blir ett lyft för sporten, menar han. Foto: Stefan Olofson
Viktor Gunnarsson gillar den teknikintensiva sporten. På klubbens hemsida www.HRCK. se finns mer information.

Nu är nya banan invigd

sösdala Det surrar, ryker och luktar bensin när de radiostyrda bilarna i hög fart hoppar över backarna och tar kurvorna på två hjul på den nya banan i Sösdala, som invigdes på måndagskvällen.

Ett bygge som Hässleholms RC Buggy Klubb har rott i hamn efter ett års arbete.
– Det här är den finaste banan i landet, säger Viktor Gunnarsson, 19, när han testar banan för första gången med sin radiostyrda bil.
Hans pappa Fredrik Gunnarsson är ordförande i klubben och på plats tillsammans med klubbledamoten Mikael Moberg, som varit nav i förverkligandet av den nya banan.
Den låg i Sätofta utanför Höör tidigare, där Höörs RC Buggy klubb var verksam i 20 år. Men markägaren sa upp arrendet och det var bara att packa ihop och flytta.
– Hässleholms kommun har varit otroligt hjälpsamma. De har anvisat oss mark och ser möjligheten i en ny ungdomsverksamhet, som riktar sig till unga som gillar teknik och är praktiskt lagda utan jättestort bollintresse. Här brinner medlemmarna för elektronik, aerodynamik och att få tävla, säger Mikael Moberg.

Klubben har fått bidrag av Skåneidrotten och flera företag sponsrar med pengar och materiel.
– Vi är medlemmar i Svenska bilsportförbundet. Den nya banan har tävlingsklass och gör att vi kan ansöka om att få arrangera tävling nästa år, säger Fredrik Gunnarsson.
Nu hoppas klubben att fler medlemmar ska strömma till. Man bygger sin egen bil med komponenter som köps. Sedan gäller det att finjustera, förbättra och öva upp körtekniken. Många pappor är med i föreningen och har gemensamt intresse med sina söner.
– Tyvärr har vi inga flickor, än säger Mikael Moberg.
Under 12 år måste man vara i målsmans sällskap.
Stefan Olofson
0704-14 25 53, stefan.olofson@skd.se

Dagens fråga

Har du tagit fram vinterskorna?

Loading ... Loading ...