Nya inbrott på kolonilotter

Hässleholm

I förra veckan utsattes flera kolonilotter i Hässleholm för inbrott och skadegörelse under natten till fredag.
En kvinna, som äger en kolonilott på Stattena koloniområde, berättar att när hon kom dit på fredagen var flera plantor uppdragna med rötterna och gärningspersonerna hade slängt runt med föremål som fanns i området. Två plantor stals också under räden.
På Lärreda koloniförening var det under samma natt inbrott i minst fyra förråd på området. När ägarna kommer till platsen på fredagen är dörrarna uppbrutna och gärningspersonerna har tillgripit bensindunkar och verktyg av olika slag.
Enligt polisen är koloniområden ofta rätt övergivna platser där det inte befinner sig särskilt mycket folk nattetid, vilket gör det till ett enkelt byte för tjuvar.
– Men man kan ju sätta upp larm eller belysning som sätts igång av rörelse. Men framförallt ska man inte förvara värdefulla saker på platsen, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.
Det finns inga misstänkta gärningspersoner och inga kända observationer har gjorts i samband med räderna.

Dagens fråga

Ska du se ett luciatåg på fredag?

Loading ... Loading ...