Annons

Tusentals spelade bingo

Lönsboda Runt 2000 personer var på plats på Lönsboda idrottsplats på fredagskvällen när det spelades om 250 000 kronor i det årliga superbilbingon.
Osby • Publicerad 15 juli 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Klockan 19.00 började speakern ropa ut siffrorna som indikerade att årets upplaga av superbilbingo var igång. Besökarna satt med sina block och markeringspennor och väntade spänt på att det skulle bli deras tur att få slänga sig på tutan och ta hem pengarna.

Redan klockan 15.00 började de första ”drop-in bingo”-spelen.

Annons

Bingogeneralen Steve Stigsson berättar att han är väldigt nöjd med arrangemanget och att superbilbingon lockade runt 2000 besökare till idrottsplatsen i Lönsboda.

– Allt gick väldigt bra, säger Steve Stigsson.

Vissa besökare hade tagit med bord, stolar och fika och slog sig ner och spenderade kvällen i Lönsboda med bingo.

Det är den så kallade ”bingoalliansen” som ligger bakom initiativet Superbilbingo. Det är Lönsboda GoIF och Lönsboda Pistolskytteförening som slagit sina kloka huvuden ihop och bildat bingoalliansen som ordnar superbilbingon.

I år var det åttonde året som bingoalliansen arrangerar superbilbingo. Evenemanget brukar locka mycket människor och förra året kom det till och med danska och norska turister som ville vara med och tävla om de största vinsterna.

Den högsta vinsten i år låg på 100 000 kronor. Systrarna Emma och Malin Nyborg från Åstorp fick bingo först av alla i det största och avgörande bingon och kunde hämta ut en check på 100 000 kronor. Förutom storkovan delades 150 000 kronor till ut till glada besökare som alla lyckats pricka in rätt siffror på sina brickor.

– Det är alltid en risk man tar, vi har ju lovat att dela ut en kvarts miljon kronor, det måste vi ju göra oavsett om det kommer mycket eller lite folk, säger Steve Stigsson.

– Det blir en stor slant till föreningen av det här, säger han.

Efter drygt fyra timmar av spelande var bingon slut och besökarna styrde bilarna hemåt. Steve Stigsson och ett 50-tal andra från föreningen hjälptes åt att göra i ordning på idrottsplatsen.

– Det blir en hel del jobb, både innan och efter bingon, säger Steve Stigsson.

bild 1/3
Systrarna Emma och Malin Nyborg vann 100 000.
Superbilbingo i Lönsboda lockade runt 2000 personer till idrottsplatsen i fredags. Köerna till att köpa block och pennor ringlade långa. Foto: Privat
Årets upplaga av superbilbingo är åttonde gången Lönsboda bingoallians anordnar evenemanget. I år spelades en kvarts miljon kronor ut i vinster. Den största vinsten vanns av två systrar från Åstorp och låg på 100 000 kronor. Foto: Privat
Systrarna Emma och Malin Nyborg vann 100 000.
Superbilbingo i Lönsboda lockade runt 2000 personer till idrottsplatsen i fredags. Köerna till att köpa block och pennor ringlade långa. Foto: Privat
Jacob RuderstamSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons