Annons

Får IFK behålla Andrew?

Sport Sveriges hetaste målgörare och en målvakt som Helsingborgs IF har ögonen på. IFK Hässleholms spelare är jagat villebråd när transferfönsret öppnat.
Sport • Publicerad 16 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

I går måndag öppnade det svenska transferfönstret för övergångar, och kanske är det så att IFK Hässleholm riskerar att tappa två av sina spelare till klubbar högre upp i seriesystemet. Både Mike Andrew, som leder skytteligan överlägset med sina 19 mål på vårens 15 omgångar, och målvakten och lagkaptenen Alexander Nilsson har ögonen på sig.

När IFK Hässleholm mötte Nosaby på Österås onsdagen den 19 juni satt Helsingborgs IF:s målvaktstränare Sven Andersson på läktaren för att spana in Alexander Nilsson.

Annons

– Jo, jag vet att han var på plats då. Han var och tittade på vår träningsmatch mot Eskilsminne också, säger 21-årige Alexander Nilsson som inte hymlar med att han siktar uppåt.

– Det känns bra att de har koll på mig och det ger ju en extra boost att de kommer och tittar. Jag vill uppåt, och får jag chansen så tar jag den. Man vet aldrig när en sån möjlighet kan dyka upp igen.

Har du hört något från Helsingborg?

– Nej, inte för tillfället. Men jag har ju varit där och tränat med dem tidigare, säger Alexander Nilsson.

En annan IFK-are som imponerat under vårsäsongen och som är intressant för elitklubbar är anfallaren Mike Andrew som på de 13 matcher han spelat gjort imponerande 19 mål.

– Det har varit en bra säsong, men jag är inte nöjd, säger Andrew.

19 mål och du är ändå inte nöjd, vad kan du göra bättre?

– Jag kan jobba hårdare och utveckla mer i mitt spel, men fortsätter jag så här så kommer det.

Med den våren du har bakom dig borde du vara intressant för klubbar högre upp, är det någon som visat intresse?

– Jag vet att jag har kvaliteter för att spela i allsvenskan, jag ska bara fortsätta tro på mig själv. Det kan finnas klubbar som är intresserade nu, säger han lite hemlighetsfullt.

Annons

Är du beredd att lämna IFK om du får ett anbud nu?

– Om det känns rätt så tänker jag ta chansen. Men u har jag kontrakt med IFK och det är det som gäller, och jag vet att de inte kommer att stoppa mig om jag skulle vilja lämna, säger skyttekung Andrew.

IFK Hässleholms vice ordförande Henrik Jönsson är medveten om att andra klubbar har varit och tittat på deras spelare, men han tror inte att någon av dem lämnar klubben nu.

– När det gäller Mike så är det klart att det borde finnas klubbar som är intresserade av honom. Med alla sina mål så har han gjort avtryck. Men det är ingen som hört av sig till oss, säger Henrik Jönsson och fortsätter:

– Att HIF är och tittar på Alex ser jag bara som en förlängning på att han tränat med dem, och just nu för vi inga samtal med dem.

Transferfönstret för övergångar till svenska klubbar stänger den 11 augusti.

bild 1/2
Alexander Nilsson.        Foto: Stefan Sandström
Mike Andrew har haft siktet rätt inställt under våren och gjort inte mindre än 19 mål, med det är han den i svensk herrelitfotboll som gjort flest mål i år. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Alexander Nilsson.        Foto: Stefan Sandström
Mike Andrew har haft siktet rätt inställt under våren och gjort inte mindre än 19 mål, med det är han den i svensk herrelitfotboll som gjort flest mål i år. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons