Klart för ny fotbollsäsong

Osby Nu har äntligen Osby kommun skrivit avtal med B Innovation AB, så allt är påskrivet och klart för en fortsättning på fotbollssatsningen i Osby. Kalmar FF: akademichef, David Bergqvist, börjar som instruktör vid årsskiftet.
Osby • Publicerad 17 juli 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Osby kommun har skrivit avtal med B Innovation AB som samarbetar med fotbollsklubbarna Kalmar FF, Mjällby AIF, Ängelholms FF, Vittsjö GIK och Kristianstads DFF.

Att Kalmar FF:s akademichef David Bergqvist slutar sin tjänst i Kalmar för att börja som instruktör på Ekbackeskolan tas också emot positivt.

– Vi är fantastiskt glada att David ansluter till vår verksamhet. David är väldigt meriterad både utbildnings- och erfarenhetsmässigt och han tror stenhårt på vår satsning, säger Ekbackeskolans rektor Anders Jonasson till Osby kommuns hemsida.

Ekbackeskolan ville tänka om, få till ett nytt koncept och verkligen skapa möjligheter för unga att utvecklas och nå sin fulla potential.

– Vi tror mycket på samarbetet med B Innovation AB. De vill utveckla fotbollsspelare och menar då att det gäller att vara experter på hur eleverna utvecklas och lär sig innan fotbollsdimensionen läggs på, säger Anders Jonasson.

Med B Innovation, Johanna Bergman och Niclas Blomqvist, vill Ekbackeskolan bygga upp en stödstruktur för att ge fler individer möjligheten att lyckas, oavsett kön och på sina egna villkor.

Genom Kalmar FF, Ängelholms FF, Mjällby AIF, Vittsjö GIK och Kristianstad DFF kommer alla elever inom idrottsutbildningen för fotboll att få tillgång till ett nätverk där varje förening kommer att bidra med sin kompetens 1-2 gånger per termin. Även studiebesök kommer att ske hos klubbarna.

Under perioden januari 2020 till juni 2021 kommer två koncept att vara igång samtidigt, elit och bredd, för att Calcioeleverna ska kunna fullfölja sin påbörjade utbildning på Ekbackeskolan.

Samarbetet med Calcio AB avslutas vid årsskiftet och sedan hösten 2018 har Barn- och utbildningsförvaltningen arbetat med att ta fram ett nytt bredare koncept med andra samarbetspartners.

– Jag är väldigt nöjd med hur detta utvecklat sig. Att vi nu kan fortsätta vår fotbollssatsning är fantastiskt och viktigt för kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson på Osby kommuns hemsida.

– Jag är också nöjd med att utbildningen kommer att stå öppen för både pojkar och flickor och att samarbetet omfattar flera klubbar, säger Niklas Larsson (C) till Norra Skåne.

Susanne Gäre

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.