Släpper idolkort: ”Möjlighet att skapa något för våra fans”

Sport • Publicerad 18 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Inför den allsvenska omstarten har Vittsjö GIK lanserat egna idolkort, som nu finns till försäljning. Idolkorten släpptes i veckan och finns på samtliga spelare. Korten har dessutom en vit yta nedanför fotot, med utrymme för spelarnas autografer.

– Jag har jobbat ihop exacta creative förut och tänkte att de kunde hjälpa oss inom Vittsjö GIK. Det ville de och vi bestämde att spelarna skulle få möjlighet att träffa deras fotograf för att ta lite bilder. Sen har de tryckt upp korten till oss, säger sportchefen Erika Nilsson.

Idén till idolkorten kom från spelarna själva.

– Vi skulle ta nya bilder inför säsongen och kände att det var en bra möjlighet att skapa något för våra fans. Så att våra åskådare kan veta en del om oss och vilka vi är. Vi kände att det var bra att ge något till dem också, säger Michelle De Jongh.

Erika Nilsson:

– Det blir perfekt med ett idolkort där man lämnat ett litet vitt alster med möjlighet för en autograf för dem som vill ha det.

Försäljningen av korten har redan dragit igång - tack vare supportrarna.

– Vi hade egentligen tänkt börja i samband med matchen men några har redan hört av sig via mejl. Då var det grönt. Det var självklart att börja då.

Korten finns i en begränsad upplaga på cirka 200 kort per spelare.

– Vi får se hur snabbt de försvinner och om vi i så fall gör en beställning till. Om det fattas väldigt många väldigt snabbt kanske vi gör det, annars blir det denna omgången med en begränsning detta året.

Förhoppningen är att idolkort på Vittsjöspelarna ska bli återkommande, och att nya kort lanseras inför säsongen 2020.

– Det får vi naturligtvis hoppas att vi fortsätter göra korten kommande säsonger. Det är ett roligt samlarmaterial för de riktiga Vittsjöfansen som har massa gammalt material och som sparat tidningsartiklar. Ett sånt här kort är en raritet.

De Jongh tror att korten kan ge ett lyft hos publiken.

– Det känns kul. Det blir ytterligare en möjlighet för barn att idolisera och ännu en orsak att gå på matcherna.

Korten kostar 10 kronor styck men ett paketpris för hela laget finns för 100 kronor.

bild 1/2
Michelle De Jongh signerar Vittsjö GIK:s nya idolkort.
Michelle De Jongh signerar Vittsjö GIK:s nya idolkort.
Michelle De Jongh signerar Vittsjö GIK:s nya idolkort.
Michelle De Jongh signerar Vittsjö GIK:s nya idolkort.
Robert Rosén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.