Annons

Alla kolonins stugor drabbades av inbrott

Hässleholm • Publicerad 22 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Sett utifrån verkar lugnet råda på Stattena Koloniförening. Ett fåtal ägare till kolonilotter uppehåller sig på området där de fikar, påtar i trädgården eller sorterar i sina små stugor. Men det är också en plats som varit hårt drabbad av brottslighet.

Annons

Samtliga 14 kolonistugor drabbades av inbrott. Utöver det vandaliserades även de fyra kolonilotter som inte har en egen stuga.

En av dem som var först på plats i lördags, och förstod att ett brott inträffat, var Greger Karlsson. Han misstänker även att hans förråd varit ett av de första tjuvarna tagit sig in i, för att därefter använda hans numera försvunna bultsax för att klippa upp grannarnas lås.

Förutom att bryta sig in i kolonistugorna, vandalisera trädgårdar genom att rycka upp växter och trampa sönder staket utgjorde tjuvarna även en uppenbar brandrisk.

Annons

Även om stöldgodsen var få och i sig inte är av något större värde leder inbrotten till stora kostnader för ägarna. Dörrar ska bytas ut och nya lås ska sättas upp.

Då området varit kraftigt brottsdrabbat förut har Bo Thell och de andra lärt sig att se skillnad på inbrotten.

Majken Nilsson är en av de besvikna stugägarna som befinner sig i koloniträdgården på måndagsförmiddagen. Hennes förhoppning är att kommunen nu ska agera.

Annons

bild 1/6
Brutet lås på Stattena Koloniområde den 22 juli 2019,
Bo Thell kollar ett trasigt staket på Stattena Koloniområde den 22 juli 2019.
Stattena Koloniområde den 22 juli 2019. I bakgrunden syns Bo Thell.
Kolonistuga på Stattena Koloniförening den 22 juli 2019.
Bo Thell på Stattena Koloniområde den 22 juli 2019.
Nya lås på Stattena Koloniområde den 22 juli 2019.
Brutet lås på Stattena Koloniområde den 22 juli 2019,
Bo Thell kollar ett trasigt staket på Stattena Koloniområde den 22 juli 2019.
Robert Rosén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons