Annons

Johan Persson återvänder till gamla klubben

Sport Förre IFK:aren lämnar Helsingborg och Allsvenskan.
Sport • Publicerad 22 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Johan Persson kommer att göra sin andra sejour i Smålandslaget Öster. ”Sheriffen” som han kallas spelade tre säsonger i IFK Hässleholm mellan 2003 och 2005. Efter två år i Mjällby blev det perioder i Landskrona och Esbjerg innan han sommaren 2011 kom till Öster. I Växjö blev Persson snabbt en supporterfavorit och kårades 2012 till årets bästa Österspelare.

Persson lämnade Öster inför säsongen 2014 och har sedan dess hunnit med tre och ett halvt år i Hammarby och två år i Helsingborg. Nu är han alltså tillbaka i Värend.

Annons

– Det känns bra, jag trivdes väldigt bra senast jag var i Öster, säger Johan Persson under presentationen enligt Smålandsposten.

– Jag ser att det finns väldigt bra möjligheter och att klubben har stora ambitioner.

Östers ambitioner till trots är det just nu kris för klubben – Öster ligger sist, tre poäng bakom Frej på kvalplats och fem bakom GAIS på säker mark. Så sent som i går blev det förlust med 0–2 hemma mot bottenkonkurrenten Trelleborg. Det var för övrigt i halvtid av den matchen som ”Sheriffen” presenterades.

Så sent som i förra veckan spelade Johan Persson från start i den allsvenska matchen mot Sirius men nu är alltså hans tid på Olympia över. Trots en långtidsskada hann han med 37 matcher för klubben.

– Jag vill tacka för dessa två år. Det har varit helt fantastiskt att representera en så stor klubb som HIF, säger Persson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– När jag kom befann sig klubben i Superettan och trots att jag inte bidrog så mycket som jag hade velat ute på planen kännsdet bra att ha varit med och tagit upp HIF till Allsvenskan.

Persson går från en nedflyttningsstrid till en annan men ser positivt på HIF:s chanser att undvika nedflyttning.

– Jag tror starkt på att HIF kommer att göra en bra höst och hålla sig kvar i Allsvenskan. Klubben har en ljus framtid och jag önskar alla stort lycka till.

I samma pressmeddelande uttalar sig också Helsingborgs nygamle tränare Henrik Larsson om ”Sheriffens” farväl.

– Vi tackar Johan för hans insatser i Helsingborgs IF både på och utanför planen. Han har alltid agerat väldigt professionellt och vi önskar honom all lycka i framtiden, säger ”Henke”.

Annons

Östers nästa match är redan på lördag, borta mot Norrby.

bild 1/2
Johan Persson i sin allra sista IFK-match, mot Högaborg 2005. IFK vann med 4–0 efter två mål var av David Hansson och David Eek och skickade ned Högaborg i trean. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Johan Persson på Österås. Foto: Robert Rosén/Arkiv
Johan Persson i sin allra sista IFK-match, mot Högaborg 2005. IFK vann med 4–0 efter två mål var av David Hansson och David Eek och skickade ned Högaborg i trean. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Johan Persson på Österås. Foto: Robert Rosén/Arkiv
Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons