Annons

Krävs på kvarts miljon

Hässleholm En kvinna i 35-årsåldern, från Hässleholms kommun, mottog 2017-2018 sjukpenning av Försäkringskassan.
Hässleholm • Publicerad 22 juli 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

En kvinna i 35-årsåldern, från Hässleholms kommun, mottog 2017-2018 sjukpenning av Försäkringskassan. Nu meddelar myndigheten att kvinnan ska betala tillbaka, då hon fått för mycket pengar utbetalt.

I beslutet skriver Försäkringskassan att kvinnan ska betala tillbaka 248 694 kronor. En summa som hon fått i sjukpenning under perioden september 2017-december 2018.

Annons

Beslutet kommer efter att Försäkringskassan undersökt om kvinnan fått ut för mycket. Kvinnan hade mottagit sjukpenning sen tidigare men meddelade aldrig Försäkringskassan att hon börjat arbeta heltid igen. Då hennes arbetsförmåga inte varit nersatt med en fjärdedel anser myndigheten att hon inte haft rätt till sjukpenning och hon blir istället återbetalningsskyldig.

I beslutet skriver Försäkringskassan att det inte finns några förmildrande omständigheter, då kvinnan arbetar heltid och inte meddelat det ska hon betala tillbaka hela beloppet.

Robert Rosén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons