Annons

Smokie bjöd in till stort trädgårdparty

BROBY På lördagskvällen samlades över 1500 personer på Tydingesjöns camping för att lyssna till Smokies världshits och Creedence Tributes hyllningar.
Östra Göinge • Publicerad 22 juli 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Kvällssolen glittrar i Tydingesjöns spegelblanka vatten och vinden står alldeles stilla. Inne på festplatsens område står hundratals färgglada brassestolar på rad och doften av grillat sprider sig över området.

– Stämningen är på topp här! Det är perfekt väder och en glad publik, säger Danne Stråhed, som sedan ett par år tillbaka är en av tre ägare på Tydingesjöns camping och festplats.

Annons

Nu står han i en av barerna och serverar välkyld dryck till besökarna.

– Det är minst 1500 som köpt förköpsbiljetter, sen är det alltid folk som köper direkt vid entrén, säger han mellan beställningarna.

Mahroan ”Gurkan” Osmanagic från Eljaröd och Mats Nilsson från Sjöbo finns på plats i publikhavet. För dem känns det extra roligt att Smokie snart ska inta scenen.

– När de drar av ”Living next door to Alice” ... det blir inte bättre än så, säger Mahroan ”Gurkan” Osmanagic och lyfter sin vänstra arm mot kvällssolen.

– Ser du? Jag ryser bara av att prata om det.

En stor grupp människor har samlats framför scenen för att se det brittiska bandet kliva upp. De jublar och klappar ivrigt när en efter en från bandet går fram till sina instrument.

– Välkommen till vårt lilla garden party, hälsar Chris Norman, ledsångare i Smokie. Publiken svarar med glada rop och vinkningar.

– Vi är glada att det är så fint väder här ikväll, när vi varit i Sverige tidigare har det varit grått och kallt, säger sångaren mellan låtarna.

Musiken ekar över sjön när bandet framför sin en och en halv timmes långa spelning, som också är den näst sista i landet för sommaren. Därefter är det dags för hyllningsbandet Creedence Tribute att bjuda på musik från Creedence Clearwater Revivals stora låtskatt.

bild 1/5
1500 förköpsbiljetter såldes. Foto: Sofia Åström
Chris Norman, ledsångare i brittiska Smokie, hälsade publiken välkomna till bandets ”lilla garden party”. Foto: Sofia Åström
Tydingesjön visade sig från sin bästa sida när Smokie och Creedence Tribute spelade.Foto: Sofia Åström
Mahroan Osmanagic och Mats Nilsson tyckte inte stämningen kunde bli mycket bättre.Foto: Sofia Åström
Trevligt i publiken: Hans och Eva Westlin.Foto: Sofia Åström
1500 förköpsbiljetter såldes. Foto: Sofia Åström
Chris Norman, ledsångare i brittiska Smokie, hälsade publiken välkomna till bandets ”lilla garden party”. Foto: Sofia Åström
Sofia ÅströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons