Annons

Tvisten avslutad mellan Trianon och Bergendahls Food

Malmö Turerna i konflikten mellan Trianon och Bergendahl Food har varit många. Det rör sig om obetalda hyror på uppåt 16 miljoner och skadeståndskrav. Nu har parterna kommit överens om att avsluta tvisten.
Malmö • Publicerad 22 juli 2019 • Uppdaterad 15 december 2021

Efter snart två års tvist mellan hyresvärden Trianon och hyresgästen Rosengård Storlivs, som ägs av Bergendahls Food, är stridsyxan begravd.

Från bör­jan stod City Gross Sverige AB för hyres­kon­traktet till jättelokalen på 7 000 kvadratmeter som ägs av Trianon. I juli 2017 över­läts kon­traktet till Ro­sen­gård Cent­rum Stor­livs AB, ett an­nat bo­lag inom Bergendahls. Men den nya hyresgästen betalade inte in en enda krona i hyra. Bergendahls Food, som också äger kedjan City Gross, anklagade Trianon för fula metoder i syfte att bli av med sin hyresgäst. I mars stängde City Gross ner sin butik i Rosengård.

Annons

I december var beskedet att Trianon skulle fortsätta kräva in de obetalda hyrorna och rikta ett skadeståndskrav mot City Gross.

Bergendahls Food vill inte heller prata om vad parterna har kommit överens om för att avsluta tvisten.

– Vi är nöjda med att ha avslutat konflikten och vi är nöjda med att ha fått en ny professionell hyresgäst. Vi ser redan att de omsätter mer än City Gross gjorde, säger Olof Andersson.

Johanna StenbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons