Boris Johnson är favorittippad som ny premiärminister för Storbritannien. Foto: TT

Boris Johnson ny premiärminister

Storbritannien Det blev favorittippade Boris Johnson som valdes till Storbritanniens nye premiärminister. Detta framkom vid middagstid på tisdagen när alla röster var räknade.

Omkring 160 000 Tory-medlemmar har röstat de senaste tre veckorna, rapporterar BBC. 92 153 medlemmar röstade på Boris Johnson, 46 656 på Jeremy Hunt.

Boris Johnson tillträder som premiärminister på onsdag, efter audiens hos drottningen.

Flera ministrar har tidigare aviserat att de tänker hoppa av om Boris Johnson väljs till ny premiärminister i Storbritannien under tisdagen.

Nuvarande premiärministern Theresa May höll under måndagskvällen ett sista party tillsammans med parlamentsledamöter och ministrar på 10 Downing Streeet, uppger Sky News.

Boris Johnson tar nu över rollen som det Konservativa partiets ledare och premiärministerposten efter May och han antas presentera en ny inrikespolitisk agenda där han ser bortom brexit.

På måndagen röstade partiets medlemmar mellan Boris Johnson och Jeremy Hunt och resultatet presenterades under tisdagen.

Flera betydande ministrar har tidigare hotat med att hoppa av om Boris Johnson tar hem premiärministerposten. Bland andra finansminister Philip Hammond och justitieminister David Gauke sagt att de kommer att avgå om Johnson vinner.

Även sir Alec Duncan, biträdande minister på det brittiska utrikesdepartementet, planerar att avgå. Han är en hård kritiker av Boris Johnson. När Storbritanniens ambassadör i USA, Kim Darroch, avgick, betecknade Duncan Johnsons uteblivna stöd till ambassadören som att ”slänga vår toppdiplomat under en buss”.

Duncan har också sagt om Johnson att han ”för närvarande är den sista personen i världen som kan ha någon framgång i förhandlingar med EU”.