En klantig tjuv

Hässleholm Under ett inbrott på Blomsterlandet natten till onsdag glömde gärningsmannen kvar sin jacka, med tillhörande plånbok, på brottsplatsen.
Hässleholm • Publicerad 24 juli 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Magnus Bexell håller upp den misstänkte tjuvens jacka och plånbok.
Foto: Teodor Dimblad
Magnus Bexell håller upp den misstänkte tjuvens jacka och plånbok. Foto: Teodor Dimblad

Par­ke­ringen och det inhängnade om­rå­det, där Blomsterlandet för­varar sina kru­kor och växter, skiljs åt av ett tagg­tråds­stäng­sel. Magnus Bex­ell, som är butiks­chef, pekar mot platsen där tjuven miss­tänks ha klättrat in.

- Vi för­modar att han tog sig över sta­ketet här, men hur det har gått till vet vi inte, säger han.

Oavsett hur, hade tjuven i vart fall bestämt att inte ha på sig sin jacka under räden. När Magnus Bexell kom till jobbet på onsdagsmorgonen hittade han en kvarglömd jacka intill stängslet. I den låg en plånbok som misstänks ha tillhört gärningsmannen.

– Det är en klantig tjuv vi har att göra med. Jag undrar bara varför han väljer att stjäla växter. Det måste ju finnas annat som är mer lukrativt, säger Magnus Bexell.

Något stöldgods fick tjuven dock inte med sig vid besöket. De prydnadsväxter som han hade valt ut, samlade han ihop och ställde intill stängslet.

– Vi har ett utelarm som måste ha börjat tjuta kort efter att han tagit sig in på platsen, så han fick väl bråttom härifrån, gissar Magnus Bexell.

Händelsen har polisanmälts och mannens jacka och plånbok kommer att lämnas in till polisen.

Teodor DimbladSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.