Felstämpling för Elin Carlsson

Sport Alexandersson och Glebov i topp på O-ringen.
Sport • Publicerad 25 juli 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Emil Svensk, Stora Tuna OK. Foto: TT
Emil Svensk, Stora Tuna OK. Foto: TT

Efter de två distansetapperna i Finspång låg Elin Carlsson 46:a i D21 elit. Det krävdes därför en rejäl uppryckning på etapp 3, ”LiU-sprinten”, en sprintetapp i stadsmiljö på Linköpings universitets campus i Norrköping.

Men det blev som sagt felstämpling för Carlsson som nu är utesluten från hela tävlingen. I ärlighetens namn skall nämnas att hon inte var den enda att drabbas av samma öde. Även klubbkamraten Jannie Hagård stämplade fel på tredje etappen och det gjorde också sammandragets femma Anne Margrethe Hausken Nordberg och tolvan Vilma Blennow.

Nelly Carlsson fortsätter sin långsamma klättring genom startfältet och ligger nu 48:a. De två andra Panorienterarna i D21 elit, Lena Eliasson-Lööf och Olivia Nilsson, ligger 36:a och 40:e.

Tove Alexandersson, Stora Tuna, fortsätter att defilera hem en seger i O-ringen. Hon vann sprintetappen på 15,49, nästan en halv minut framför etapptvåan Simona Aebersold, Finland/Schweiz. I sammandraget ligger IFK Göteborgs Sara Hagström tvåa, 14,23 efter Alexandersson. Trea är Anastasia Rudnaja, Finland/Ryssland, 18,10 efter.

På herrarnas sprintetapp vann Stora Tunas Emil Svensk på 15,10. Den tidigare LiU-studenten var 15 sekunder snabbare än OK Ravinens Ruslan Glebov som leder sammandraget knappa två minuter före Svensk. Albin Ridefelt från OK Linné ligger trea i H21 elit trots att han bara blev 25:a på etapp 3. Pan-Kristianstads Gernot Ymsén ligger åtta och klubbkamraterna Ola Martner och Matthias Groell är 27:a och 46:a.

FK Bokens Simon Harden hade en jobbig etapp i H20 elit och blev 61:a. Han är sammanlagd 31:a.

För deltagarna i ”breddklasserna” var det ingen sprint utan i stället en ”vanlig” etapp i Kvillinge. Hässleholms OK:s Anders Nilsson ligger tolva i H55 motion och en annan ”HOK:are”, Björn Lövdahl, ligger 17:e i H21 motion.

FK Göingarnas Kerstin Olvegård är alltjämt trea i D45 motion medan Svante Selin har klättrat till ligga sexa i H14. Hugo Granqvist är sjua i U1, Hjalmar Axelsson nia i H13, Alice Olvegård 18:e i D15 och Claes Olvegård 20:e i H55 motion. Mikael Persson är för övrigt 18:e i mountainbikeklassen MTBO H40.

Bäst i Hästveda OK är Morgan Bjelk, 27:a i H50 motion. För OK Gynge ligger Kerstin Nilsson femma i D70 motion, Anneli Wihlborg 17:e i D45 motion och Elin Wihlborg 19:e i D20. OK Torfinns Karin Lexell håller ställningarna med sin tredjeplats i D80 och klubbkamraterna Lennart Erfors och Bengt Edvardsson ligger nia och femtonde i H65 kort respektive H85. OK Tyringes Villemo Rönnblom har sjunkit något i sammandraget och ligger nu 35:a i D14 kort.

Tormestorps IF:s Stefan Reimer ligger nia i H50 motion och Siri Einarsson har samma placering i D55 motion. Lars Söderlund ligger tolva i H55 kort, även han från Tormestorp.

Vad gäller kringområdet kan konstateras att Rebecca Harden, FK Boken, fortfarande leder D17–20 kort. Från samma klubb ligger Evamarie Andersson 20:e i D60 motion. Härlövs IF:s Hilma Holmström är 16:e i D18 och för Markaryds FK är Ebbe Malm trea i H70 motion.

För OK Pan-Kristianstad ligger bland andra Nicole Ljungdahl tvåa i D21 kort 2, Niklas Olofsson tvåa i H21 1, Susanne Andersson trea i D45 kort 2 och Emma Bergman trea i D21 kort 1. Andra framskjutna placeringar för Pan är rutinerade OL-räven Jörgen Olssons fjärdeplats i H45 1 och Nico Kastner är sexa i H21 kort 2. Henrik Modig ligger åtta i H45 kort 1 och Peo Bengtsson har samma placering i H85. I D20 ligger Klara Andersson åtta.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.