Rök från mossen kom från arbete

Hästveda Med storbranden i Åbuamossen i färskt minne drog räddningstjänsten på för fullt när det under torsdagen larmades om tjock svart rök från mossen.
Hässleholm • Publicerad 25 juli 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Röken som steg mot skyn och som orsakade utryckning berodde inte på brand. Foto: Sofia Åström
Röken som steg mot skyn och som orsakade utryckning berodde inte på brand. Foto: Sofia Åström

Strax efter 10 på torsdagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till Åbuamossen mellan Hästveda och Osby. Enligt larmet kommer det tjock rök från mossen. Men röken visade sig komma från en maskin i arbete.

Det var just i Åbuamossen som det började brinna för nästan exakt tre månader sedan. En brand där en bebodd gård brann ner, tillsammans med stora mängder skog. Flera boende i området fick då evakueras, och brandbekämpningen pågick under flera dagars tid, både från luften och marken.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.