Ikose tvåmålsskytt mot Nike

Hässleholm • Publicerad 28 juli 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Ikose Abelto kom till IFK Hässleholm som defensiv mittfältare inför säsongen 2017. Skall han sent omsider bli IFK:s nya anfallsvapen? Foto: Stefan Sandström
Ikose Abelto kom till IFK Hässleholm som defensiv mittfältare inför säsongen 2017. Skall han sent omsider bli IFK:s nya anfallsvapen? Foto: Stefan Sandström

Carl Lundahl Persson stod i IFK-målet i lördagens träningsmatch mot Nike, topplag i division tre, och hade en ganska lugn eftermiddag även om han fick blixtra till med ett par fina räddningar.

Ett ungt IFK, som vilade/saknade några startspelare, förde spelet långa stunder utan att omsätta övertaget i målchanser. Det räckte till en stabil 3–1-seger. Abelto Ikose blev tvåmålsskytt och Isaac Holmberg gjorde sitt första A-lagsmål när han utnyttjade en dundertavla av Nike-målvakten och rullade in 2–1.

– Det var nyttiga 90 minuter. Inte fantastiskt och bitar att jobba med men vi är där vi trodde att vi skulle vara. Vi hittar ett sätt att vinna matchen, gör tre mål och det gör inte sig självt, säger IFK-tränaren Jonas Jönsson och utvecklar:

Vad tar du med dig?

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.