Åskovädret ställer till det med elavbrott runt om i Skåne. Foto: Johan Nilsson/TT/Arkiv

Stort strömavbrott i Skåne

Skåne Över 800 hushåll hos Eon blev strömlösa under söndagen. I Hörby har 375 kunder drabbats, främst i Önneköp och Långaröd.
Vid 13-tiden hade de flesta på Söderslätt fått tillbaka elen. Men i Kristianstad är fortfarande över 100 hushåll utan el.

Det har åskat och regnat rejält under söndagsmorgonen. Detta har lett till omfattande störningar i elnätet. Strömavbrottet har drabbat Eons kunder runt om i Skåne – från Trelleborg till Kristianstad. I Kristianstad är det främst hushållen i Degeberga som är strömlösa.

På Söderslätt var det över 700 kunder som drabbades av elavbrottet. I Skurup var det 277 hushåll som blev utan ström och i Trelleborg har ännu fler drabbats – 331 kunder. Enligt Eon är det åskan som ligger bakom den stora mängden elavbrott.

I Skurup var det främst hushållen i områdena Katslösa, Solberga och Västra Nöbbelöv som ble utan ström.

Eons kunder i Klagstorp och Simlinge i Trelleborgs kommun har också drabbats av strömavbrott. Även i Sjöbo fanns en del strömlösa hushåll.

Även hushållen i Burlövs och Staffanstorps kommuner blev strömlösa – 307, respektive 11 hushåll.

Enligt SMHI har lite ostadigare luft tagit sig in österifrån med en del regn- eller åskskurar under morgonen och förmiddagen. De flesta av skurarna väntas upphöra till eftermiddagen.