Lex Sarah-anmäler incident

HÄSSLEHOLM En åldring satt med avföring i byxorna i tre timmars tid, efter att ha tackat nej till att få hjälp till toaletten.
Hässleholm • Publicerad 29 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

En åldring satt med avföring i byxorna i tre timmars tid, efter att ha tackat nej till att få hjälp till toaletten. Nu anmäler äldreboendets enhetschef händelsen enligt lex Sarah, eftersom hon menar att personalen kunde ha gjort mer för att få personen att tacka ja till hjälpen.

Händelsen inträffade den 20 juli. Sommarvikarierna noterade då att det luktade avföring och erbjöd sig att hjälpa den boende till badrummet. Hjälpen avböjdes dock flera gånger och den boende blev istället arg och orolig. Först när känd personal kom kunde personen tas till toaletten.

Enhetschefen slår nu fast att ordinarie personal skulle ha tillkallats tidigare, alternativt skulle vikarierna ha försökt förmedla en större trygghet till den boende.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.