Annons

Nu byggs gamla Lövet om till nytt konditori

hässleholm I augusti öppnar nyrenoverade Danielas Konditori vid torget i centrala Hässleholm.Daniela Zimbran satsar ordentligt med ny restaurang, nytt bageri, kök och scen.
Hässleholm • Publicerad 30 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Uppmärksamma hässleholmare som vistats på torget under senaste tiden har nog inte missat nyrenoveringen av före detta Konditori Lövet.

Danielas Konditori tar nu över i dess ställe.

Annons

- Jag jobbade som konditor på Lövet i fyra och ett halvt år innan det stängde, berättar ägaren Daniela Zimbran.

Hon är från början utbildad inom ekonomi. Men efter att ha flyttat till Sverige från Rumänien fick hon jobb på Nya konditoriet i Örkelljunga. Efter snart åtta år i branschen startar hon äntligen eget.

- Efter att Lövet stängt kom min man med idén. Jag hade hört att det skulle bli restaurang här. Men han tyckte att vi skulle kolla ändå.

Och tur var det att de kollade. För den 15 augusti öppnar dörrarna till det nya konditoriet. Här kommer det serveras allt ifrån kakor och bakelser till bröd, mackor och lunchbuffé.

- Vi planerar att ha dagens lunch. Soppbuffé med nybakat bröd plus någon varmrätt till. Och det ska vi ha på menyn varje dag.

Daniela Zimbran själv är konditor och specialiserar sig därför på tårtor och bakverk.

- Man kommer kunna beställa exempelvis födelsedagstårtor med speciella figurer.

På frågan om uteservering svarar Daniela Zimbran att det kommer att finnas från och med nästa år.

- Vi vill inte göra våra gäster besvikna men det är lite för sent på året för att börja med en uteservering. Men vi kommer ha det på plats när det börjar bli varmt nästa år, 2020.

Gällande renoveringen av lokalen så har paret Zimbran sett till att riva ut allt och börjat om från ruta ett.

Annons

- Det har inte varit en renovering här på länge. Innan vi började så var det här stället inte i bra skick. Så vi började om från noll och gjorde en total renovering. Vi har skaffat splitter ny inredning, nya kylar, nytt kök och nytt bageri, berättar hennes man Dorin Zimbran.

De valde att behålla strukturen. Disken står på samma ställe som förut och trappan upp till restaurangen finns kvar.

- Det vi gjorde var att höja taket där uppför trappan och så har vi också byggt till en scen.

- En scen?

- Ja vi har framtida planer om att ha lite sång och stand-up comedy här. Varje vecka eller så, om kvällarna. Men fokuset just nu ligger på att få igång själva konditoriet.

De hoppas och tror att många kommer uppskatta konditoriet.

- Alla hässleholmare i alla åldrar är välkomna. Gamla som nya gäster, säger Daniela Zimbran.

bild 1/4
Dorin i bageriet
Dorin och Daniela Zimbran bor nu i Hörja. Tillsammans hjälps de åt att göra om gamla Konditori Lövet, nu Danielas Konditori, från grunden. Foto: Felicia Bexell
Daniela Zimbran i det nyrenoverade bageriet.
Danielas Konditori öppnar i augusti.               Foto: Felicia Bexell
Dorin i bageriet
Dorin och Daniela Zimbran bor nu i Hörja. Tillsammans hjälps de åt att göra om gamla Konditori Lövet, nu Danielas Konditori, från grunden. Foto: Felicia Bexell
Felicia BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons