Dödsfall

Russi Taylor, som gav röst åt Disneys Mimmi Pigg i över 30 år, har avlidit i en ålder av 75 år.
Hon var född i Cambridge, Massachusetts. Det var inte bara rollen som Mimmi Pigg hon tog sig an som röstskådespelerska. Hon var även med i tv-serien Simpsons, där hon bland annat gjorde rösterna till Martin Prince, Wendell Borton, Sherri & Terri och Üter. Hon gav även röst åt Pebbles Flintstone och Straxberry Shortcake.
Hon har nominerats för en Emmy för sina röstroller och har även tagit emot flera utmärkelser som Disney legends och Annie award.
Hon var gift med röstskådespelaren Wayne Allwine, som avled 2009. Makarna gjorde rösterna till Musse och Mimmi Pigg under många år.
Några av de filmer hon gjort röstroller till är Fantasia 2000 (1999) och Askungen – det magiska trollspöet (2007). I tv-serien Duck tales (1987 till 1990), gjorde hon rösten till Kalle Ankas syskonbarn Knatte, Fnatte och Tjatte. Hon var även med i filmer som Who framed Roger Rabbit (1988) och Runaway brain (1995).