Helgen bjuder på mer "normala" sommartemperaturer, det vill säga runt 20 grader. Foto: Johan Nilsson/TT/Arkiv

Helgen bjuder på sol, vind och vatten

Skåne Nu är det slut med medelhavsvärmen för den här gången. Till helgen blir det åter mer svenskt sommarväder som gäller med temperaturer runt 20-strecket.

Nattemperaturen till fredagen kan sjunka till runt tio grader, vilket kan orsaka en del dis och dimma under morgonen. Annars bjuder dagen på växlande molnighet med temperaturer på strax över 20 grader och mest uppehåll.

– Det blir en dag med ganska mycket sol och svaga vindar, förutom vid kusten där det blir lite mer blåsigt, säger Jon Jörpeland, jourhavande meteorolog vid SMHI.

Under lördagen blir det växlande molnighet med svaga vindar och temperaturen blir ungefär som fredagen, runt 20 grader. Men där solen tittar fram kan det bli upp mot 24 grader.
– En och annan eftermiddagsskur kan också förekomma, men det är lite osäkert var de här skurarna hamnar, men framför allt i norra och östra delen kan det komma lite regn, säger Jon Jörpeland.

Söndagen blir lite av en repris från lördagen med växlande molnighet, svaga vindar och en och annan lokal eftermiddagsskur.
– Möjligtvis kan det blir något blåsigare under eftermiddagen, men temperaturen kommer att ligga på omkring 20 grader liksom tidigare i helgen, säger Jon Jörpeland.

Från och med måndag i nästa vecka är det lite mer osäkert om hur mycket sol och nederbörd det blir.
– Det ser i alla fall ut som att det normala svenska sommarvädret kommer att hålla i sig, säger Jon Jörpeland.