Annons

ASAP Rocky släpps fri i väntan på dom

Nyheter Rätten beslutade, efter tre dagars rättegång, att släppa ASAP Rocky fri i väntan på dom.
Publicerad 2 augusti 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
ASAP Rocky (th) lämnar Stockholms tingsrätt i bil efter det att domstolen meddelar att Asap Rockey inte förblir häktad efter att huvudförhandlingen mot hiphopartisten Asap Rocky avslutats.
ASAP Rocky (th) lämnar Stockholms tingsrätt i bil efter det att domstolen meddelar att Asap Rockey inte förblir häktad efter att huvudförhandlingen mot hiphopartisten Asap Rocky avslutats.

I väntan på att domen ska falla är, Rakim Mayers som rapparen egentligen heter, en fri man.  Han gratulerades av president Trump.

- ASAP Rocky släpptes från fängelset och är på väg från Sverige till USA. Det har varit en "rocky" vecka. Kom hem ASAP, skriver den amerikansk presidenten på Twitter.

Annons

Domstolen har inte tagit ett beslut i skuldfrågan än, utan det är endast häktningen som hävts. Domstolen kommer meddela sitt beslut den 14 augusti.

Under fredagen hölls slutförhandling i det uppmärksammade ASAP Rocky fallet. Åklagaren yrkade på 6 månaders fängelse för den anklagade rapparen.

– Av flera skäl ser jag inte att något annat än fängelse kan bli aktuellt, sa kammaråklagaren enligt Aftonbladet.

Försvaret menade istället att rapparen borde få gå helt fri.

– Jag anser att min klient ska frikännas och att han i dag ska försättas på fri fot, sa försvarsadvokaten Slobodan Jovicic enligt Aftonbladet.

Under dagen förhördes vittnen, bland annat förhördes 19-åringens vän som hävdade att flaskor hade använts av rapparen och hans vänner. Försvaret menade dock att det inte kunde vara fallet då de skador som 19-åringen hade inte stämde överens med ett slag i huvudet.

Även livvakten förhördes. Han menar att han flera gånger bett 19-åringen att lämna dem i fred och att han uppfattat 19-åringen som oberäknelig. När 19-åringen kastat sina hörlurar på honom fick han ett skärsår mellan fingrarna, uppger han. Han säger att han trodde att 19-åringen hade något vasst i handen.

19- åringens biträde sa att hans klient blivit mycket traumatiserad av händelsen och att han inte på 20 år som advokat haft en klient som varit så rädd.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons