Kommunen avråder inte längre från bad. Foto: Osby kommun

Fritt fram för bad

Osby kommun avråder inte längre från bad i Osbysjön och Immelnsjön. Bakterienivåerna vid den senaste provtagningen visar att badvattnet åter klassas som tjänligt, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

De senaste veckorna har Osbysjön och Immelnsjön haft algblomning med höga halter av bakterier. Dessa halter har nu sjunkit och vattenprover visar att det är fritt fram att bada vid samtliga kommunens sjöar och badstränder.

Vattnet vid kommunens badplatser testas regelbundet. Om en provtagning visar bristande kvalitet går kommunen ut med en avrådan från bad till dess att prover visar att vattnet är tjänligt.

Just nu finns inga rapporter om algblomning vid kommunens badplatser, men kommunen uppmanar ändå badare att vara försiktiga.

– Var man än badar måste man räkna med att vattnet tillfälligt kan vara förorenat av bakterier eller alger. Det är därför klokt att alltid vara försiktig och undvika att svälja badvatten, skriver kommunen.

 

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Brukar du besöka badplatserna i Hässleholm?

Loading ... Loading ...