Många besökare kom och tittade på de nya lokalerna det nyrenoverade Västanvid Foto: Jacob Ruderstam

Nya Västanvid visades upp

knislinge Måndagen den 19 augusti flyttar de första personerna in i de nybyggda lokalerna på Västanvid. 2025 kommer även nya lokaler på boenden i Broby och Sibbhult stå färdiga.

Under måndagen var det öppet hus på Västanvid i Knislinge. Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) och Västanvids enhetschef Marie Holmström var på plats när de nya lokalerna visades upp för första gången.
På de två våningarna som ska invigas om två veckor fick nyfikna besökare se hur de nya rummen och utrymmena ser ut. En tredje våning håller fortfarande på att renoveras.
– Det här är vår största satsning på ett äldreboende på väldigt länge, säger Patric Åberg.
Nästa projekt för äldreboendena är att Västanvid ska renoveras. I maj 2020 ska lokalerna på det gamla Västanvid vara redo för inflyttning. Efter det ska även Skogsbrynet i Sibbhult och Lindgården i Broby renoveras. 2025 ska alla tre boenden i kommunen vara renoverade.
Både Patric Åberg och enhetschef Marie Holmström betonar att en viktig del i det nybyggda Västanvid är att all mat kommer att göras på äldreboendet. Personalen kommer till hösten utbildas av måltidsutvecklare.
När allt är färdigt kommer Västanvid ha tre moderna kök där maten till boendet kommer lagas.

Dagens fråga

Har du åkt taxi senaste månaden?

Loading ... Loading ...