Annons

Kryddar med olika genrer

Kultur och nöje Det finska femmannabandet Steve ’N’ Seagulls spelar i Tykarpsgrottan på torsdagen.
Hässleholm • Publicerad 7 augusti 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

— Man kan säga att vi helt enkelt bara började av misstag, skrattar bandets vokalist Remmel, eller Tomi Tajakka som är hans riktiga namn.

Annons

Sommaren 2014 började Steve ’N’ Seagulls göra videor för att deras finska bokningsagent skulle boka spelningar åt dem. Vad som endast skulle vara PR-material blev istället i en viral succé.

Med en blandning av flera olika genrer i deras musik, beskriver Tomi Tajakka själv deras genre som en blandning av bluegrassrock och folkmusik.

I de flesta av Steve ’N’ Seagulls musikvideor finns en lättsamhet och enligt Tomi Tajakka handlar det om att ha kul.

Annons

Steve ’N’ Seagulls består av bandmedlemmarna Remmel, Herman, Hiltunen, Pukki och Puikkonen, vilket är scennamnen som de använder.

Rock- och countrybandet har ungefär 130 spelningar per år och har 60 spelningar kvar för resten av året. I veckan gör de skånska stopp på Grotterock vid Tykarpsgrottan i Hässleholm på torsdag och på Kulturbolaget i Malmö på lördag.

bild 1/3
Steve ’N’ Seagulls gör två stopp i Skåne i augusti. PRESSBILD
Jaakko Manninen
Jaakko Manninen
Steve ’N’ Seagulls gör två stopp i Skåne i augusti. PRESSBILD
Jaakko Manninen
Sharon WongSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons