Evert Persson, kassör i hembygdsföreningen säger att det är svårt att locka nytt folk till föreningen. foto: jacob Ruderstam
Under torsdagen bjöds det på våfflor samtidigt som man tittade på den dokumentation hembygdsföreningen gjort på Sibbhults alla hus. FOTO: Jacob Ruderstam

Svårlockat hembygdsfolk i Sibbhult

sibbhult I ett och ett halvt år har personer från Sibbhult hembygdsförening hjälpts åt att dokumentera alla hus på Sibbhults gator. Trots att det händer en del i föreningen är det svårt att locka nytt folk.

Sibbhult hembygdsförening har funnits sedan 1992.
Idag håller man till i de små husen på Bygatan. Evert Persson är kassör i föreningen och han berättar att det precis som för andra hembygdsföreningar är svårt att locka yngre människor till föreningen.
– Det är inte så mycket folk som är intresserade, säger Evert Persson.

Föreningen var utan ordförande i ett och ett halvt års tid men sen sedan ett år tillbaka är Roger Nilsson ordförande i föreningen som trots allt har lite grejer i görningen.
Nyligen har man avslutat en studiecirkel där runt 16 människor har varit med och dokumenterat alla hus på de drygt 50 vägar som finns i Sibbhult.
Hembygdsföreningen har gjort research på alla husen och presenterat fakta och historia i både textform och i bilder.

Under torsdagen höll föreningen öppet hus för invånarna i byn, något man gjort några gånger tidigare under sommaren. Bland annat visades dokumentationen av byns hus upp samtidigt som det bjöds på nybakade våfflor. Hembygdsföreningen har bland annat sitt glasmuseum där man visar upp saker som kommer från det gamla glasbruket i byn.

Nästa torsdag anordnar hembygdsföreningen öppet hus igen med start klockan 14. Evert Persson berättar även att nästa studiecirkel drar igång den 5 september dit alla är välkomna.

Dagens fråga

Har du åkt taxi senaste månaden?

Loading ... Loading ...