Annons

”Traditioner är till för att följas”

Malmö Till tonerna av Grus i Dojjan sparkade Malmöfestivalen i gång på traditionsenligt vis med en rejäl kräftskiva på Stortorget.
Malmö • Publicerad 9 augusti 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

- Det mesta förändras, konstaterar Katrin Stjernfeldt Jammeh i sitt invigningstal.

Annons

Vid lunchtid på fredagen var det redan gott om folk på plats och paxade bord på Stortorget. Fem timmar senare, två timmar innan festen officiellt drog i gång, var sektionen närmast scen redan i princip full. Under rosa flamingos och bakom lustiga ”glasögon” finner vi Therese, Ådis, Hedberg, Fredrik, Gisela, Marc och Paul från Svedala.

Att årets tema för gänget är rosa flamingos råder ingen tvekan om. Förutom de som hänger över deras bord pryder de även Hedbergs skjorta och ”Ådis” huvud. Och högt ovanför dem svävar en heliumfylld ballong med samma motiv.

Annons

Det sägs att rosa flamingos har en lite ekivok betydelse, i alla fall om man har den i sin trädgård ...

Ni firar snart 30-årsjubileum på kräftskivan. Vad är det som är grejen? Vad lockar?

Så drar festen i gång på allvar. Katrin Stjernfeldt Jammeh höjer sitt glas och förklarar den 35:e Malmöfestivalen öppnad och Grus i Dojjan börjar spela.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons