Annons

70-tal djur evakuerades efter ladubrand

Sjöbo • Publicerad 11 augusti 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

- Det ska vara stallar med djur i närheten och lantbrukaren är beredd att genomföra en evakuering, sa Peter Kjällkvist, presstalesperson vid Skånepolisens ledningscentral vid 20.30-tiden på söndagen.

Räddningstjänsten arbetade med att bekämpa den omfattande branden och hindrade spridning till spannmål och intilliggande byggnader. Avståndet mellan lagerbyggnaden och stallarna uppskattas vara ett tiotal meter.

Annons

Cirka 30 man och ett stort antal enheter samt tankfordon var på plats. Vid 21-tiden meddelade polisen att alla djur evakuerats och att ingen skadats.

Samtidigt skriver man att räddningstjänsten fått bekämpa två brandhärdar sedan en jordbruksmaskin som fattat eld kördes ut ur lagerbyggnaden och drygt 500 kubik glödande halm.

Larmet om den omfattande branden söder om Röddinge kom klockan 19.53.

- Anledningen till branden är att något har hänt i en jordbruksmaskin ute på fältet. När maskinen kördes tillbaka spred elden sig till gården. För att undvika spridning kördes 500 kubik halm ut från byggnaden och släcktes. Djuren evakuerades och flyttades till andra lador och en hage. Brandskadan på ladan är minimal och inga personer eller djur har kommit till skada, säger Magnus Fogelberg, yttre befäl vid Sydöstra Skånes Räddningstjänst.

Räddningsinsatsen avslutades klockan 23.10 men lämnade platsen runt midnatt. Även polisen har varit på platsen och genomfört en undersökning.

Det finns inga misstankar om brott.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons