Den magiska djuraffären, Rädda Rut, av Lin Hallberg och Jonna Björnstjerna.

Boktips

Den magiska djuraffären

Rädda Rut
Lin Hallberg
Jonna Björnstjerna
Bonnier Carlsen
Rut får inte leka med de andra barnen i parken. De jagar iväg henne och räcker ut tungan. Rut flyr upp i ett träd. Där träffar hon på Bruno och apan Busan. De tar med Rut till den magiska djuraffären, där Rut får välja ett djur. Det finns många att välja mellan, en lång läskig orm kanske? Eller en fågel? Till slut hittar hon drömdjuret, en vit katt – eller är det katten som hittar Rut? De blir i alla fall bästa vänner och katten finner sig inte i att de andra barnen bråkar med Rut. Boken vänder sig till nybörjarläsare och är skriven med korta meningar i versaler.

Dagens fråga

Har du börjat planera för sommarsemestern?

Loading ... Loading ...