Foto: TT

Polisen: Avliden är Bertinsson

MARKARYD Under lördagskvällen hittades en avliden man i skogen i trakten av Hannabad.
Polisen är säker på att det rör sig om Gert-Inge Bertinsson och utreder mord.

Vid 17:30 under lördagen hittades en avliden mani skogarna utanför Markaryd. Polisen spärrade av platsen och kallade dit tekniker.
– Vi inväntar den fullständiga identifieringen, men vår uppfattning är bestämt att det rör sig om Gert-Inge, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisen.

Bertinsson försvann kvällen den 31 juli, och tidigt misstänkte polisen att försvinnandet inte varit frivilligt.
Hans mobil pejlades till ett område i närheten av Markaryd, och sökinsatser gjordes utan resultat. Också Missing people har letat. Den sista skallgångskedjan genomfördes under lördagen.
– Men det var inte Missing people som påträffade den avlidne utan allmänheten som sedan larmade oss. Den personen var inte en del av sökinsatsen, säger Rusin.

Gert-Inge Bertinssons bil, en Volvo XC90, försvann samtidigt som honom, och bilen har ännu inte påträffats. Iakttagelser av en falskskyltad bil av denna typ har förekommit på nätet, och polisen vill inte att allmänheten låser sig vid något visst registreringsnummer.
– Den iakttagelsen är en del av utredningen. Vi vill ha in tips om alla iakttagelser med ljusbruna bilar av den aktuella modellen, säger Rusin.
– Även om Gert-Inge förefaller vara anträffad och avliden är vi väldigt intresserade av att kartlägga hans och eventuella gärningspersoners rörelser vid försvinnandet, säger Rusin.
Eftersom försvinnandet tidigt misstänktes vara människorov har avdelningen för grova brott var inkopplad från start.
– Vi har stora resurser och andra delar i verktygslådan som vi kan använda oss av i och med att vi misstänker mord. Det är vår uppfattning att det inte kan röra sig om ett naturligt dödsfall, säger Rusin.

Läs mer:

Dagens fråga

Har du börjat handla julklappar?

Loading ... Loading ...