Annons

Utökad bevakning har gett effekt

Östra Göinge Den utökade bevakningen kring friluftsbaden i kommunen har gjort att ett mindre antal intrång och skadegörelse anmälts.
Östra Göinge • Publicerad 12 augusti 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Vaktbolagens badbevakning har varit effektiv under sommaren. 		arkivbild
Vaktbolagens badbevakning har varit effektiv under sommaren. arkivbild

Tidningen har tidigare rapporterat om skadegörelse och nattbadare på Trollabadet och Hanaskogsbadet.

I somras fattade friluftsbaden beslutet att ta hjälp av vaktbolag som har hjälpt till att bevaka baden. Kultur- och fritidschefen Jan Carlson säger att bevakningen har gett effekt.

Annons

– Det har varit en väldigt lugn sommar. Det är kanske lite tidigt att säga men det ser bättre ut än på många år, säger han.

Skadegörelsen och nattbadare har minskat och Jan Carlson säger även att man inte tagit emot några samtal från personer som bor i närheten.

Det har även diskuterats om att sätta upp övervakningskameror och sensorer på friluftsbaden i kommunen. Ännu har inget beslut tagits men Jan Carlsson berättar att diskussioner fortfarande förs i kommunen om hur man kan gå vidare med tekniska hjälpmedel för att minska brott.

– Kommunen tittar på det ur ett större perspektiv. Det finns även andra områden, skolor till exempel, som har problem med skadegörelse, säger Jan Carlson.

Till hösten ska en utvärdering göras och det återstår att se om vaktbolagen kommer fortsätta att hjälpa till med bevakningen på baden.

– Vi kommer att blicka fram mot nästa säsong och titta på hur man kan göra, säger Jan Carlson.

Jacob RuderstamSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons