Polisens kriminaltekniker på plats på JH Dahlsgatan i Kristianstad där flera personer skadats vid ett våldsbrott under måndagen. Foto: Johan Nilsson / TT /
En ambulans lämnar den plats i Kristianstad där flera personer skadats efter ett knivhändelse under måndagen. Foto: Johan Nilsson / TT /

Polispådrag i centrala Kristianstad – flera personer förda till sjukhus

Kristianstad Ett stort polispådrag inträffade i centrala Kristianstad under måndagen, efter ett våldsbrott på en adress.
Fyra personer fördes till sjukhus och en av de skadade är polis.

Klockan 11.23 inkom ett larm om ett pågående brott på en adress i centrala Kristianstad till SOS Alarm. Polis och ambulans kallades till en adressen.

På platsen pågår ett våldsbrott av okänd grad och flera personer uppges vara skadade.

Uppgifterna handlade till en början om två män som rörde sig i lägenheter och på tak i centrala Kristianstad med någon form av tillhygge. Flera patruller började undersöka området och två män frihetsberövades. Den ene mannen visade sig vara målsägare.

Totalt fördes fyra personer till sjukhus med skador. En av dem som har skadats är polis.
Bland de skadade fanns också den misstänkte gärningsmannen. Han kunde efter kontroll tas med till polisstationen för förhör. Vid ingripandet skadades en polis lindrigt i samband med att en ruta slogs sönder. Polisen bekräftar att skadorna tillfogats med någon form av tillhygge, men kommenterar inte om vilken typ av tillhygge det rör sig om.

En stor polisinsats inleddes på platsen. Enligt Kristianstadsbladet var tio polisbilar och sju ambulanser på plats klockan halv ett tillsammans med ett antal civila polisbilar.

Polisen har också haft ett par patruller stationerade vid Centralsjukhuset i Kristianstad.

Området spärrades av i samband med polisens brottsplatsundersökning. Avspärrningen berör i första hand JH Dahlsgatan, men även Norra Kaserngatan och de norra delarna av Östra Boulevarden.

Två personer kunde inledningsvis gripits misstänkta för brott, men det visade sig senare att en av de gripna var målsägare.

Polisen utreder händelsen som ett grovt våldsbrott. De avspärrningar som har funnits kring området kommer successivt att tas bort när polisens tekniker är klara med sina undersökningar. Flertalet poliser kommer att vara synliga under kvällen på olika platser i Kristianstad i trygghetsskapande syfte.