Annons

Västra delen av stan kan få plan

Hässleholm En strukturplan för västra centrum i Hässleholm kan snart vara på gång. I alla fall om förslaget till beslut om en ansökan klubbas i tekniska nämndens arbetsutskott idag.
Hässleholm • Publicerad 12 augusti 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Frågan om att påbörja arbetet med en strukturplan återremitterades vid tekniska nämndens arbetsutskott i maj i år. En anledning var att man ville ha ett förtydligande vad gällde kostnaderna. I juni bordlades samma ärende.

Idag dyker ärendet om strukturplan åter upp på arbetsutskottet. Om det klubbas så ska en ansökan lämnas till miljö- och stadsbyggnadsnämnden om att få påbörja arbetet.

Annons

Västra Centrum består av Norden, Bokeberg, östra T4 samt Fredentorp och är 80 hektar stort. Det innebär att det är Hässleholms största utvecklingsområde de kommande åren.

Med hänsyn till områdets storlek och omfattning så behöver strukturerna preciseras ytterligare. Tekniska förvaltningen och planavdelningen anser att en strukturplan behöver tas fram. Den ska fungera som ett inriktningsdokument som ska kunna användas som underlag för inköp av mark, markanvisning och detaljplanering.

Planen ska innehålla etappindelning och prioriteringsordning. Den ska också visa exempelvis strukturer för mötesplatser, parkeringar, trafik, grönska, kultur och ledningar.

Just områdets storlek gör att det är svårt att skapa enskilda detaljplaner. Svårigheten kan gälla ledningar, trafik, vattenhantering med mera.

Strukturplanen kommer att skickas på remiss precis som detaljplanerna.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons