An injured woman is taken by ambulance from Hotel CBD at the corner of King and York Street in Sydney, Australia Tuesday, Aug. 13, 2019. Police and witnesses say a young man yelling about religion and armed with a knife has attempted to stab several people in downtown Sydney before being arrested, with one woman taken to a hospital. (Dean Lewins/AAP Image via AP)

Knivman till angrepp i Sydney

En knivman gick under tisdagsmorgonen till attack i centrala Sydney.

En kvinna hittades döda i anslutning till platsen och ytterligare en kvinna har hittats skadad i ett närbeläget hotell. Enligt initial uppgifter kan det finnas flera skadade. Mannen ska under dramatiska omständigheter ha bilvit stoppad av förbipasserande.

– Allmänhet har gett sig in i den här situationen som var extremt hotfull, säger polischefen Gavin Wood till Sydney Morning Herald.

 

Manen ses på videor stå på ett biltak och ropa att han vill bli skjuten och ”allahu akbar”. Enligt polis är motiven bakom attacken ännu inte klarlagda. Enligt Sydney Morning Herald har mannen en historia av psykisk sjukdom. Uppgifter i media gör gällande att han rymt från en psykiatrisk klinik två dagar innan attacken. Polis har inte bekräftat uppgifterna.