Lastbilen blockerar vägen i båda riktningarna. Foto: Helén Fingalsson

Väg 23 öppen igen efter lastbilsolycka

Hässleholm En trafikolycka inträffade på väg 23, strax norr om trafikplats Läreda, under tisdagsmorgonen och vägen fick stängas av i båda riktningar.
Strax efter lunchtid öppnades vägen för trafik igen.

Klockan tio i nio på tisdag morgon får SOS Alarm ett samtal om en trafikolycka på väg 23, nära Hässleholm. Enligt larmet är en lastbil och en personbil inblandad i olyckan.

När räddningstjänsten kommer till platsen blockerar en lastbil båda körfälten. Enligt räddningstjänstens yttre befäl ska lastbilschauffören nyss ha hämtat ett släp från en verkstad i närheten. När han kommer ut på vägen upptäcker han snart att något är snett. Släpet börjar wobbla och föraren riktar in sig på att köra ner i diket på höger sida.

Men istället tar fordonet emot ett räcke varpå släpet studsar upp i det mötande körfältet.

I det mötande körfältet kolliderade en personbil med lastbilssläpet. Lyckligtvis lindrigt.
– Inga personskador har uppstått, men föraren i personbilen har förts till sjukhuset i Kristianstad för kontroll, berättar yttre befäl.

Lastbilssläpet blockerade sedermera båda körfälten och väg 23 stängdes av i båda riktningarna under förmiddagen. Vägen leddes om från Stobyrondellen via McDonalds där trafikanter leddes ut på väg 23 igen.

Vid klockan 13 öppnades vägen för trafik igen.