Räddningstjänsten bevakar under natten till torsdagen den industribyggnad norr om stationen i Hässleholm som förstörts i en våldsam brand. Foto: Johan Nilsson / TT

Polisen misstänker grov mordbrand

Hässleholm Under torsdagsmorgonen var brandplatsen fortfarande avspärrad.
Polisen utreder storbranden vid spåren som grov mordbrand.
– Just nu ser vi ingen naturlig brandorsak, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Anledningen till rubricering uppger polisen vara att det finns iakttagelser och andra uppgifter på brandplatsen som gör att misstanke finns om att den var anlagd.
– Det vi ser i nuläget är att det troligen rör sig om en anlagd brand, säger Katarina Rusin och tillägger att rubriceringen kan komma att ändras.

Varför tror ni det?
– Iakttagelserna. Jag kan inte gå närmare än så på grund av utredningen.
Fortfarande finns ingen misstänkt gripen. Under onsdagen nåddes tidningen av uppgifter om att vittnen observerat personer röra sig i närheten av en container i samband med att branden startade.
– Det har inkommit iakttagelser som redogör för personer som befunnit sig i anslutning till branden precis när den startar. Det är detaljer som vi utreder, kommenterar Katarina Rusin de uppgifterna.

Hon berättar vidare att polisen under kvällen hållit vittnesförhör med personer på platsen angående vilka eventuella observationer de kan ha gjort.
Vid 20.30-tiden bistod även polisen i samband med en evakuering av ett tåg där järnvägen möter riksväg 23. Enligt Katarina Rusin ska cirka 350 personer befunnit sig på tåget som evakuerades.

Under torsdagsmorgonen var brandplatsen fortfarande avspärrad i avvaktan på polisens tekniska undersökning.
– Den tekniska undersökningen kommer att göras när brandplatsen har svalnat, säger Filip Annas, presstalesperson på Skånepolisen.
Man kommer också fortsätta att hålla förhör med personer som kan ha gjort iakttagelser.
Är det genom dörrknackning i området eller förhör med personer som hört av sig?
– En kombination av båda, säger Annas.

Dagens fråga

Tror du att Storbritannien lämnar EU sista oktober?

Loading ... Loading ...