Tar inte avstånd från IS

HÄSSLEHOLM

Hässleholms kommun vill inte ta efter Staffanstorps kommun, som i våras beslutade att neka IS-terrorister som återvänder till kommunen försörjningsstöd.
Sverigedemokraterna, som lagt en motion med innebörden att den som deltagit i terrorhandlingar ska förklaras ej önskvärd i Hässleholms kommun, fick inget gehör för detta bland M och S i kommunstyrelsens arbetsutskott.
Även om IS handlingar är avskyvärda, kan kommunen inte lagligen hindra sådana personer från att bosätta sig här, menar kommunjuristen Magnus Gjerstad och kanslichefen Elisabeth Aidemark som arbetat fram förslaget till beslut. De konstaterar vidare att rätten att söka bistånd gäller alla, och att det inte kan anses vara en uppgift för kommunen att ta ställning mot en företeelse som inte har särskild koppling till just Hässleholms kommun.
SD ville bland annat att allt bistånd till IS-terroristerna skulle stoppas eller motarbetas.
Frågan går nu vidare till fullmäktige.

Dagens fråga

Längtar du efter våren?

Loading ... Loading ...