Annons

Klassträff i Verum

Personligt Många skolminnen plockades fram.
Personligt • Publicerad 15 augusti 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Kjell Andersson
Foto: Kjell Andersson

I Verum har en återträff hållits för de elever, födda 1953 till 1955, som gick i årskurs 1-6 på Verums skola. 25 personer från tre klasser slöt upp till en spännande dag.

Träffen inleddes på Verums kyrkogård, där två bortgångna klasskamrater hedrades. Därefter blev det fika i församlingshemmet och många gamla skolfoton plockades fram och minnen väcktes till liv.

Annons

Sångboken från skoltiden fanns med och välbekanta sånger framfördes med Rosita Olsson vid orgeln.

Ett besök på skolan stod också på programmet och Bengt Troedsson visade runt i lokalerna. Dagen avslutades med festligheter och middag i Verums bygdegård.

Verums bygdelag stod för arrangemanget som går under namnet Sommarfesten och är ett stycke kulturhistoria som har funnits under flera år. Det är ett av de få ställen som finns kvar med lövad dansbana utomhus och med alla klassiska attribut i form av dansorkester, åltombola, chokladhjul och skjutbana.

Det blev en innehållsrik dag där många minnen bubblade upp och skratten avlöste varandra.

Kjell Andersson från Osby fångade sällskapet på bild.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons