Annons

Tågtrubbel drabbar många Ikeaanställda

Osby • Publicerad 15 augusti 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Eldsvådan i Godsmagasinet i Hässleholm har lamslagit tågtrafiken över stora delar av södra Sverige.

Inga tåg passerar genom Hässleholm och på torsdagen uppskattade Skånetrafiken att tågtrafiken skulle kunna återupptas tidigast på måndag. Således gäller ersättningsbuss, som tar längre tid än den vanliga tågresan, mellan Höör och Osby för resenärerna.

Annons

En vanlig dag pendlar omkring 800 personer från Malmö och Lund till Ikea i Älmhult. Ikeapendlare är således ett vanligt inslag på de tåg som går under rusningstiderna.

Via sin pressavdelning informerar Ikea om att de är medvetna om branden i Hässleholm och följer händelseutvecklingen.

– Precis som Trafikverket uppmanar vi våra medarbetare att välja andra transportmöjligheter, skriver de i ett mejl till tidningen.

– Eftersom vi har många medarbetare som drabbas hoppas vi naturligtvis att situationen kommer att lösas så snabbt som möjligt, fortsätter de.

När tågtrafiken till och från Älmhult strulat vid tidigare tillfällen har Ikea någon gång satt in egna bussar för att transportera sina anställda till och från jobb.

På frågan om det kan bli aktuellt med anledning av nuvarande tågstopp väljer Ikeas pressavdelning att i nuläget avböja att svara på. Företaget avböjer även att svara på huruvida de planerar några andra insatser för att hjälpa sina pendlande anställda.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons