IFK Osby vände och vann

fotboll Trots peptalk från Thomas Mårtensson tappade FCH ledning.
Hässleholm • Publicerad 16 augusti 2019 • Uppdaterad 30 november 2021

1–0-målet kom som en blixt från klar himmel. Erica Ohlsson fick drömträff från distans och skottet smet in i Annie Strelings bortre kryssribba, bara fem minuter efter startsignalen.

FCH fortsatte att kontrollera spelet men efter 20 minuter kom kvitteringen när Johanna Lundin tappade ned ett inlägg till Lovisa Nordh Axelsson som högg och kvitterade. Fyra minuter senare hade Filippa Saistam chansen att dessutom ge Osby ledningen när hon kom fri men Lundin räddade skottet.

FCH försökte skapa tryck framåt efter paus och i 53:e minuten fick Vilma Hansson ett friläge som Streling räddade. Reduceringen till 2–3 kom drygt tio minuter senare på den samma Hanssons känsliga avslut upp mot krysset. Hansson orsakade gång på gång oreda i Osbyförsvaret.

Matchen förgylldes av celebert besök – ett gäng allsvenska spelare från Vittsjö GIK var på besök och inför matchen peppades FCH-tjejerna av Vittsjötränaren Thomas Mårtensson. Men det räckte inte riktigt för att FCH skulle kunna skrälla. Medan mörkret sänkte sig över Österås jublade Osbykamraterna.

bild 1/8
Sonja Fransson. Foto: Stefan Sandström
Lovisa Nordh Axelsson och Linnea Fager firar efter ett av Osbys mål. Trots tidigt underläge lyckades IFK Osby komma tillbaka och vinna matchen mot FCH. Foto: Stefan Sandström
Amanda Nilsson och Erica Ohlsson i bollduell. De två lagen bjöd på en publikfriande match. Foto: Stefan Sandström
Lovisa Nordh Axelsson och Ebba Fransson. Foto: Stefan Sandström
Matilda Svensson. Foto: Stefan Sandström
Linda Arvidsson. Foto: Stefan Sandström
Måljubel efter FCH:s 1–0-mål. Foto: Stefan Sandström
Jessica Jönsson och Rikard Svensson. Foto: Stefan Sandström