Rekordmånga deltagare

immeln Mer än 100 personer kommer på lördag att springa och simma i Göingeskogarna. Det har återigen blivit dags för Immeln Swimrun.
– Det är lite fler deltagande lag än tidigare, säger Henrik Larsson, banansvarig.

För femte året i rad arrangeras Atobe Immeln Swimrun. Med start i Breanäs och målgång i Immeln kommer deltagarna då att löpa i terrängmiljö och simma i sjön.
Liksom vid tidigare upplagor fortsätter antalet deltagare att öka. Till årets tävling är 54 stycken lag, där varje lag består av två tävlande, anmälda.
– Men det är inte en lika internationell bredd. Det är lite danska lag och individuella inslag från andra länder, men man kan säga att det är svenska och danska lag, säger Henrik Larsson, ordförande i FK Göingarna, banansvarig i Atobe Immeln Swimrun och pappa till tävlingsledare Melker Larsson.

De tävlande har två banor att välja på. Antingen den längre, som består av 28 kilometers löpning och 3,5 kilometers simning, eller den kortare med tio kilometers löpning och två kilometers simning.
– Vi har gjort någon förändring. Det var en väldigt lång löpsträcka på tolv kilometer som vi har delat upp i två. Så den längsta löpsträckan är 6,5 kilometer. Istället har det blivit ytterligare en rätt lång simsträcka. Så där är lite förändringar. Landskapsbilden förändras ju av skogsbruket och sen har vi gjort lite justeringar utefter synpunkter från tävlande från andra år, säger Henrik Larsson.

Även om banan på årets swimrun förändrats något, och att det kommer vara mer simning, räknar tävlingsledningen med att de snabbaste tävlande på den långa sträckan kommer vara i mål på cirka fyra timmar även i år.
Bland favoriterna i år finns ett mixedpar.
– Kenny Meijer och Amanda Nilsson är välmeriterade swimrunners. Det kan mycket väl vara en mixedseger på den långa banan i år. Det blir spännande att se om de är snabbast.
Förhoppningen är nu att väderprognoserna haft fel – och att tävlingen blir lyckad.

– Det är bara att hoppas att vi får bra väder. Det är ju inga bekymmer då vattentemperaturen är hög, men de har aviserat lite regn. Det är trist om det är för dåligt väder. Men de tål det. De är ute i ur och skur de här människorna, så de fixar det också.
Tävlingen startar klockan 10.00 på lördag.

Dagens fråga

Skickar du julkort?

Loading ... Loading ...