Almqvists mål räckte inte

fotboll Linköping besegrade Vittsjö med 2–1.
Hässleholm • Publicerad 18 augusti 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Tove Almqvist kvitterade för Vittsjö, men till slut var det Linköping som knep alla tre poäng. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Ett revanschsuget Linköping gjorde 1–0 redan i den åttonde minuten. VM-stjärnan Lina Hurtig löpte in i straffområdet och nickade in ledningsmålet.

I andra halvlek var det nära 2–0 till Linköping i den 59:e minuten, men Stina Blackstenius – en annan VM-stjärna – nickade i ribban.

Men Vittsjö fick till slut lämna den stora konstgräsplanen i Linköping utan poäng. Med knappt tio minuter kvar att spela agerade gästernas försvar tveksamt ute vid sidlinjen djupt nere på egen planhalva.

– Vi stred tappert. Det är en bra prestation, men det är såklart bittert att vi inte får med oss någon poäng, säger Stefan Ekstrand.

Efter intensivt matchande med tre matcher på nio dagar har Vittsjö nu en hel vecka på sig att ladda inför hemmamötet med Växjö.

Fakta:

Vittsjölaget: Sabrina D’Angelo – Lisa Klinga, Alexandra Benediktsson, Sandra Adolfsson, CJ Bott (88) – Michelle De Jongh, Nellie Persson, Johanna Andersson (63), Tove Almqvist – Summer Green (62), Clara Markstedt. Bänken: Ebba Hed (62), Amanda Perez (63), Paulina Nyström (88), Leandra Smeda, Malin Winberg, Kajsa Lind, Shannon Lynn (mv).