I lördags kunde familjen Nilsson Futagami ta en tur i den gamla brandveteranbilen på Hässleholms museum. Kanske är några av de här killarna som heter Sigge, Kenta och Mats Nilsson Futagami nya ämnen till brandmän. Men än så länge håller mamma Michiko Futagami koll på de små brandmännen. Foto: Helén Fingalsson
Här är fler småbusar som provar på brandmanslivet som det var förr. Genom att pumpa för livet och sikta på branden så kunde den förhoppningsvis släckas. Nu var det ju så att någon lyckades pricka Norra Skånes reporter mitt i ansiktet under släckningsarbetet. Men det är ju sådan som händer när det är snabba ryck. Foto: Helén Fingalsson

Så bekämpade man bränder förr

Hässleholm

I helgen kunde barnen bekanta sig med hur man släckte bränder förr.
På Hässleholms museum kunde man få åka veteranbrandbil och spruta vatten på eld med en gammaldags vattenspruta.

Dagens fråga

Svarar du när det ringer telefonnummer som du inte känner igen?

Loading ... Loading ...