Bekräftas: Det är samma bil

markaryd Samma bil som stals efter det misstänkta mordet på 70-åriga Gert-Inge Bertinsson, Markaryd i Småland, har synts i trakterna i Malå i Västerbotten, där en 80-årig man varit försvunnen sedan i början av augusti.

Det skriver tidningen Norran.
– Det är konstaterat att den bil som stals i samband med mordet är samma bil som synts i trakterna av Adak i Malå i början av augusti, säger Johann Kristiansson vid polisen i Skellefteå, till tidningen.
80-åringens försvinnande utreds nu som misstänkt människorov, även om det inte finns något som tyder på att mannen utsatts för brott.
Det var den 31 juli som 70-åriga Gert-Inge Bertinsson tog bilen, en Volvo XC 90, in till Markaryd för att besöka frisören.
När han lämnade frisören vid 17-tiden, och sedan dess har han inte synts till.

Samma kväll anmäldes han försvunnen, och efter ett intensivt sökande hittades en kropp den 10 augusti – som med all säkerhet är Gert-Inge.
Två ukrainska män är internationellt efterlysta och häktade i sin frånvaro som misstänkta för dådet. Männen misstänks också ha stulit hans bil. En av dem ska även ha försökt ta ut kontanter med Gert-Inges bankkort i Stockholm.

De har vistats i Sverige tillfälligt och är nu internationellt efterlysta

Dagens fråga

Svarar du när det ringer telefonnummer som du inte känner igen?

Loading ... Loading ...