Olexsandr Traiduk (till vänster) ska ha gripits i Polen. Yaroslav Lavryniv sitter häktad i Sverige sedan en tid. Foto: Polisen
Robert Loeffel, pressekreterare polisen Syd

Efterlyser med namn och bild

MARKARYD Under tisdagen gick polisen ut med namn och bild på de två ukrainska medborgare som misstänks för mordet på Gert-Inge Bertinsson i Markaryd.

Det rör sig om män vid namn Olexsandr Traiduk och Yaroslav Lavryniv, 47 respektive 48 år gamla, som efterlyses för mord och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Traiduk misstänks också för försök till kortbedrägeri efter att ha försökt ta ut pengar från Gert-Inge Bertinssons kort.
– Det är av yttersta vikt att vi kan frihetsberöva de här personerna. När det rör sig om ett så grovt brott som nu så kan vi ta till sådana här medel, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen.

Aftonbladet gick under måndagskvällen ut med uppgifter om att ett röstkort med koppling till Bertinsson hittats i Västernorrland där en 80-årig man på cykel försvunnit. Också en bil av den typ som Bertinsson ägde har setts i anslutning.
– Polisen i norr och i söder utbyter information med varandra, men det är två utredningar. Och vi kommenterar inte några observationer, säger Loeffel.

Vad gör man om man tror sig se dessa män?
– Om man tror att man ser dem så ringer man 112. Har man gamla iakttagelser att delge så ringer man 114 14.

Inte försöka gripa dem själv?
– Jag känner inte de här personerna, det gör ingen här. Jag kan bara konstatera att de är efterlysta för mord, och då ska man aldrig försöka gripa dem själv, säger Loeffel.

Dagens fråga

Tror du på åtal om Palmemordet i sommar?

Loading ... Loading ...