Annons

Emma Johansson trea i Vetlanda

enduro FMCK Hässleholm hade gott om deltagare med vid SM-deltävlingen i enduro som kördes i Vetlanda. Som bäst blev det en sjundeplats för Marcus Torkelsson i SM3 medan Emma Johansson kom trea i USM.
Hässleholm • Publicerad 20 augusti 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Emma Johansson, till höger på bilden, blev trea på USM-deltävlingen i Vetlanda. FOTO: PTIVAT
Emma Johansson, till höger på bilden, blev trea på USM-deltävlingen i Vetlanda. FOTO: PTIVAT

Årets tredje SM-deltävling av fem totalt arrangerades av Vetlandaklubben Solchester MCK. Åkarna bjöds på en riktigt tuff bana med mycket stenpartier och rötter. En av specialsträckorna var väldigt speciell då den kördes upp- och nerför en skidbacke.

Hässleholms FMCK hade nio startande i SM-klassen. Allra bäst gick det för Marcus Torkelsson som svarade för en utmärkt insats då han tog en hedrande sjundeplats i SM3. Jonnie Malmros körde till sig en 19:e plats i SM1.

Annons

För USM-åkarna var det det den fjärde av totalt sex deltävlingar som kördes. Även för de yngre åkarna var det en tuff och utmanande bana som gällde.

I klassen USM D1 blev det en glädjande pallplacering till Hässleholmsklubben genom Emma Johansson. Efter en mycket bra körning kunde Emma köra in på en tredjeplats. André Blohmé hade valt att på upp till stor cykel vilken innebär 125 cc. Trots detta och plus ett tufft startfält kunde han köra in på en fin sjätteplats.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons