Annons

Fler hastighetskontroller

Hässleholm • Publicerad 20 augusti 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Insatsveckan är gemensam i EU och polisen kommer framför allt att stå där det lokalt är allra viktigast att hålla hastigheten.

Hastighetskontrollerna genomförs till exempel i närheten av skolor och förskolor där det är många oskyddade trafikanter men även andra miljöer i tätbebyggt område.

Annons

– Det finns en rimlig chans för en oskyddad trafikant att överleva en kollisison med ett motorfordon i 30-40 kilometer i timmen, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polismyndigheten.

– Vi vill att trafikmiljön utanför skolorna ska vara säker för våra barn och ungdomar och därför är det viktigt att alla respekterar hastighetsbegränsningarna.

Enligt Trafikverket skulle det spara 15 liv per år om medelhastigheten minskar med 1 kilometer i timmen.

– Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström.

– Även små hastighetsöverträdelser påverkar trafiksäkerheten och det vill vi uppmärksamma med trafikveckan, avslutar hon.

(Nsk)
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons