Annons

”Vi har folk på alla tjänster”

Östra Göinge • Publicerad 20 augusti 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Enligt Mia Karlsson, skolchef i Östra Göinge kommun, är bilden ännu inte riktigt klar över hur lärarläget ser ut inför starten av höstterminen.

Samtliga tjänster ska dock vara tillsatta och hon vet att några så kallade förstelärare har rekryterats.

Annons

Dock är det oklart hur stor andel av tjänsterna i kommunen som är tillsatta med behörig personal.

– Alla rektorer är inte på plats än. Men vi har folk på alla tjänster och inga annonser ligger ute, säger hon och fortsätter:

– Det är uppmuntrande i alla fall. Det finns många andra kommuner som söker folk men det gör inte vi. Läget är bättre än i våras.

I maj bjöds alla pedagoger i kommunen in till en träff. Förhoppningen var att med ett lite annorlunda grepp kunde främja rekryteringen av behörig personal på både kort och lång sikt. Enligt Mia Karlsson var den träffen positiv, även om det inte dök upp särskilt många.

Kommunen har även lyckats dra lite extra nytta av den nya lärarutbildningen på Högskolan Kristianstad. Utbildningen tillåter studenterna att kombinera studierna med att lönearbeta. Tanken är att varje kommun i projektet får två studenter.

– Vi skulle haft två. Men en annan kommun drog sig ur – så nu har vi fyra, säger Mia Karlsson.

– De är inte behöriga men på väg att bli. Det känns jättepositivt att få in dem hos oss.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons