Hanif Bali sågade Carl Bildt i ett uttalande på Twitter.

Hanif Bali petas från flera poster

Inrikes Hanif Bali har hamnat i blåsväder igen, efter att ha kritiserat före detta statsministern och utrikesministern Carl Bildt på Twitter.
Till följd uppmanas nu den moderata riksdagsledamoten att lämna flera av sina politiska uppdrag.

När Irans utrikesminister Javad Zarif var på Sverigebesök träffade han både den nuvarande utrikesministern Margot Wallström (S) och den tidigare, Carl Bildt (M).
Hanif Bali har varit kritiskt till att Sverige tagit emot Zarif och inför mötet med de svenska ministrerna, skrev den moderata politikern följande på sin Twitter:
”Sverige fullföljer Bildt-doktrinen. I täten för att normalisera relationen med regimen. Passande att doktrinen är döpt efter en man som inte lyckats ha rätt i ett enda utrikespolitiskt skeende någonsin.”

Flera personer hade invändingar på Hanif Balis uttalande, och i en replik på en av kommentarna riktade han ytterligare en känga mot partikollegan Carl Bildt.
”Han är ju en non-grata i Balkan, var en ihärdig Erdagonist, uttryckte stöd för moderata rebeller i Syrien och sen fjäskande för mullorna i Iran”, skriver Hanif Bali på sin Twitter under onsdagen.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson reagerade kraftigt på kollegans uttalande. Under onsdagen kallades partiets riksdagsgrupp till ett extrainsatt krismöte gällande Hanif Balis framtid.

En dryg timme efter att mötet avslutats kom beskedet. Partiet uppmanar Hanif Bali att lämna sina politiska uppdrag som suppleant i arbetsmarknadsutskottet och EU-nämnden.
Riksdagsledamoten Annicka Engblom (M) har bekräftat uppgifterna i en intervju med SVT Nyheter.
– Ja, det stämmer, det var det som var det slutgiltiga av vår diskussion, säger hon till SVT.

Dagens fråga

Har du varit på auktion?

Loading ... Loading ...